Curriculum Vitae top

Molnár László

 • Az oldal nyomtatása pdf-be
 • Webes nézet

Java fejlesztő

lacimol.hu Jelenleg a PPULab-nál dolgozom Java fejlesztőként. Elsősorban webes alkalmazások szerver- és kliensoldali implementációján dolgozom. Munkaidőn kívűl az Audio Schedule Manager mobilos alkalmazást fejlesztem Android alatt és a Testbirds-nél tesztelgetek. Az aktuális fejlesztésekkel kapcsolatban néhány blogot is írok, ha időm engedi. Munkával kapcsolatban a LinkedIn-en keresztül érhetsz el.

Saját projektek

 • JasperReports Dev-JasperReports fejlesztői blog,2016.04.29. - 2016.07.06.

  Hogyan szerkesszünk és generáljunk nyomtatványokat sablonok létrehozásával és adatokkal feltöltésével? XML + JSON = PDF (jasperreport.blog.hu).

 • Audio Schedule Manager-Audio ütemezéskezelő mobilra,2015.02. - 2015.07.

  Az Audió ütemezéskezelővel könnyen és hatékonyan automatizálhatjuk a bejövő események hangkezelését. Megváltoztathatjuk a csengetés kezelés típusát (némított, rezgő, felhangosított, hangosodó), a csengetés hangerejét egy adott vagy ismételt intervallumon belül. A leggyakoribb felhasználási módok: késleltetett és éjszakai halkítás, utazási hangosítás és a néhány perces gyors ütemezés.

 • JiraDev-Jira Plugin fejlesztői blog,2013.03. - ?

  Az Atlassian termékek felhasználási területei, paraméterezésük és alkalmazásfejlesztési lehetőségeik. Esettanulmány és érdekességek a JIRA-ról, Confluence-ről, GreenHopper-ről és a hozzájuk kapcsolódó plugin fejlesztésről, egy kevés Scrum módszertannal fűszerezve (jiradev.blog.hu).

 • Személyes weboldal-Dinamikus önéletrajz,2012.09. - 2012.12.31.

  Saját weboldal az önéletrajz dinamikus frissítéséhez. Az alapvető személyes adatok mellett az oldalon megtalálhatók: online könyvespolc, projekt információk (commit kommentek) és a későbbiekben egy rövid bevezetési és tapasztalati leírás a Scrum-ról és a Kunagi-ról.

 • Valós kilométer-Online szervizkönyv,2011.05. - 2011.10.

  A valoskilometer.hu egy online szervizkönyv, melynek célja a kilométeróra tekerés visszaszorítása. Az oldal fejlesztéséhez főként a Google AppEngine szolgáltatásait használtam (pl: JDO, MemCache, User API). Erről bővebb információt a fejlesztői blogon a http://valoskilometer.blogspot.hu weboldalon találhatunk.

 • Kunagi-Scrum GWT eszköz,2011.03. - 2011.05.

  A Kunagi egy Scrum-ra épülő webes projektmenedzsment eszköz. A felhasználói felület az asszinkron GWT-re épül, így gyors és könnyen használható. A Scrum nem támogatja a csapattagok teljesítményének mérését és megkülönböztetést, de bizonyos cégeknél (nálunk is) szükség lehet erre. A projekt, a sprintek és a csapattagok eredményeinek statisztikai megjelenítését fejlesztettem én (statisztikai modul).

 • 2F Iskola programozási verseny-Weblap a 2F Iskolának (különdíj),2005.09. - 2005.11.

  Készíts weblapot a 2F Iskolának! Az oldal lényege a cég és az oktatás bemutatása. (Aktuális weblapunkról a szöveges információk használata megengedett.) Az oldalon lehessen hírlevélre feliratkozni, valamint a feliratkozott tagoknak egy adminisztrációs felületen hírlevelet küldeni. Legfőbb értékelési szempontok: Design, szakmai megoldások (flash, php, mysql, stb.), egyéb funkciók (pl.: flash intró, vendégkönyv, fórum).

 • Webcontact-Abakusz 2005 programozási verseny II. hely,2005.04. - 2005.05.

  Készítsen egy alkalmazást, mely segítségével egy ember a világ bármely pontjáról megtekintheti és karbantarthatja személyes és céges partnerei adatait. A partnereket különböző csoportokhoz lehet rendelni (pl. Boltok, Rokonok, Testvérek), egyszerre akár többhöz is.

 • VPR-Diplomamunka,2004.10. - 2005.02.

  A vállalkozók és mikro vállalkozások internetes megjelenését segítő portál rendszer, mely a dinamikus, erőforrás-igényes oldalak és a teljesen statikus oldalak közti űrt próbája áthidalni. A honlapok építése és szerkesztése dinamikus, de a megjelenítés statikus oldalakból áll. Ezáltal a honlapok készítése és karbantartása egyszerű, nem igényel semmilyen szaktudást, az oldalak megjelenítése gyorsabb. Továbbá a projekt célja a kezdeti túlbuzgó, izgő-mozgó honlap tervezési megoldások (ill. ezek hiányának) kiváltása, tekintve a statikus honlapok nagy többségének harmóniamentes megjelenését. A VPR részben vertikális portálként a vállalkozásokkal foglalkozik, részben pedig honlap építőként és tartalomkezelőként működik. Ez utóbbi a hírek, termékek és az egyéb vállalkozói adatok kezelésén keresztül valósul meg.

 • JLibrarian-Abakusz 2004 programozási verseny II. hely,2004.04. - 2004.05.

  A program tartsa nyilván egy kisebb közösség (klub, iskola, teleház stb.) tárolt nyomtatott anyagait és médiát, s adjon róluk információt! Nyomtatott anyagnak tekinthető például a könyv vagy a folyóirat, s média az audio- és video-CD, a DVD, a video- és a hangkazetta. A feladat nyitott - a cél az, hogy a szoftver minél használhatóbb legyen egy átlagos, olvasást, zenét és informatikát kedvelő közösség számára.

 • JTeszt-Java alapú tesztprogram,2002.11. - 2002.12.

  JTeszt - Java alapú tesztprogram. A program a - GDF - Programozás technológia tantárgy elméleti tesztkérdéseit tartalmazza (kék és barnakönyv). (Angster Erzsébet: Objektumorientált tervezés és programozás 1-2). A program dat fájlba tárolja az adatokat.

Képek

Elérhetőség

lacimol@gmail.com
Curriculum Vitae bottom